Bajeczne roladki

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Tak niewiele potrzeba składników do przygotowania roladek ze schabu, które same rozpływają się ustach. Roladki faszerowane masłem, żółtym serem i pachnącym koperkiem w chrupiącej panierce, możemy podać na różne uroczystości oraz niedzielny obiad.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • ½ kostki masła miękkiego
    • 10 dag sera żółtego
    • Pęczek koperku
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Bajeczne roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Masło przekładam do naczynia, dodaję żółty ser straty na tarce o dużych oczkach i drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszam.
    Tak przygotowany farsz nakładam po łyżce na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować