Roladki z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 papryka czerwona
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 50 g parmezan- wiórki
    • 2 łyżki majonezu
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
    Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Warzywa przekładam do naczynia, dodaję ser parmezan oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszam.
    Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
  • roladki 2. Roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować