Pyszne roladki drobiowe z papryką, cebulą otulone boczkiem. Przyprawione niewielką ilością czosnku i przyprawy do kurczaka, podane z kaszą to świetny pomysł na smaczny obiad.
Roladki z kurczaka z boczkiem, papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety oczyszczamy z błonek i nadmiaru tłuszczu. Rozcinamy go po długości i lekko rozklepujemy.
Na desce układamy po 3 plastry boczku tak aby nachodziły lekko na siebie wzdłuż długiej krawędzi.
Kładziemy na nich filety.
Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do kurczaka, mieszamy, a następnie smarujemy filety.
Układamy po plasterku boczku.
Cebulę i paprykę kroimy w cienkie plastry - kładziemy na filetach, które zwijamy w ciasny rulon - możemy spiąć wykałaczką, którą po przygotowaniu wyjmiemy.
Podsmażamy na średnim ogniu na patelni bez tłuszczu z obu stron po około półtorej minuty na stronę.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
Komentarze