Roladki z mozzarellą i papryką

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty sposób na przygotowanie roladek ze schabu. Takie roladki możesz przygotować na niedzielny obiad, które podasz z ziemniakami i surówką.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 5 łyżek ketchupu
    • 10 kuleczek małych mozzarelli
    • 10 pasków papryki konserwowej
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 całe jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Roladki z mozzarellą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. 1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa smaruję ketchupem.
    2. Następnie układam na każdym kawałku mięsa po pasku papryki konserwowej oraz kuleczkę mozzarelli.
  • roladki 2. 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej
    4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. 5. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować