Roladki z mięsa mielonego faszerowane szparagami

4.5 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie szparagi, to polecam wypróbować ten prosty i szybki przepis.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
    pęczek szparagów (400g)
    pół cebuli
    1 bułka
    mielona słodka i ostra papryka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 jajko
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsa mielonego faszerowane szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, odciąć końcówki, gotować w osolonym i posłodzonym wrzątku ok.5 minut, odcedzić.
  • 2. Do miski przełożyć mięso mielone, wbić jajko, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, mieloną słodką i ostrą paprykę oraz posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać na gładką masę.
  • 3. Mięso mielone podzielić na cztery równe części. Z każdej części zrobić placuszek i rozpłaszczyć go na dłoni. Następnie położyć po trzy szparagi i oblepić mięsem, tak aby powstała roladka. Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szparagi Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować