Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
30 min
Dla 9 osób
Średni
Składniki:
• 1 kg schabu
• 2 ogórki kiszone
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 2 jajka całe
• 10 dag sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Roladki z jajkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
Ugotowane jajka obieram, Jajka, ogórki, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Dokładnie mieszam i układam na mięsie.
2.Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruje w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Komentarze