Roladki z jajkiem i ogórkiem

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 2 ogórki kiszone
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 2 jajka całe
    • 10 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Roladki z jajkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
    Ugotowane jajka obieram, Jajka, ogórki, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Dokładnie mieszam i układam na mięsie.
  • roladki 2. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruje w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 3. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować