Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
30 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg schabu
• 9 łyżeczek musztardy sarepskiej
• 1 cebula
• 20 dag pieczarek
• 10 dag sera mozzarella
• ½ brokuł
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Karnawałowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
2.Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki oraz małe różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut.
Farsz przekładam do naczynia i łącze z pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
3.Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcu jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Komentarze