• 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 9 łyżeczek musztardy sarepskiej
    • 1 cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 10 dag sera mozzarella
    • ½ brokuł
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Karnawałowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
  • farsz 2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki oraz małe różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut.
    Farsz przekładam do naczynia i łącze z pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
    Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcu jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować