Roladki z filetów kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka po 200 g
    4 łyżki pasty z karczochów
    250 g brązowych pieczarek
    1 cebula
    4 łyżki startego parmezanu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    bułka tarta
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z filetów kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z filetów kurczaka 1. Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy.
    Cebulę siekamy, szklimy oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki Karczochy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować