ROLADKI Z FASOLKĄ SZPARAGOWA W SZYNCE PARMEŃSKIEJ

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Obiady nie muszą być nudne. Teraz kiedy jest czas fasolki szparagowej korzystajmy z niej i przemycajmy do obiadów

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
    200 g fasolki szparagowej
    6 plastrów szynki parmeńskiej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z fasolką szparagowa w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Piersi z kurczaka kroimy na kotlety. Delikatnie rozbijamy.
    * Fasolkę szparagową obgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. Osączamy, studzimy.
    * Kotlety posypujemy sola,pieprzem. Na każdy wykładamy po kilka fasolek, tyle, aby można było zwinąć roladkę. Roladki spinamy wykałaczkami.
    * Na rozgrzany olej układamy roladki, obsmażamy na rumiano. Wyjmujemy, każdą roladkę zawijamy szynka parmeńską. Jeszcze raz obsmażamy już an niewielkiej ilości tłuszczu, oby tylko zrumienić wędlinę.
    * Roladki możemy od razu pozawijać w szynkę. Upiec w piekarniku, przez ok 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować