Roladki z boczku z szalotką i suszonymi owocami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wyśmienita gorąca przekąska: szalotka + śliwka suszona + suszona morela zawinięte w cieniutkie plastry boczku i zapieczone w piekarniku. Odrobina mielonych płatków chili sprawia, że roladki są lekko pikantne, wyraziste w smaku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach (18 plastrów)
    9 miękkich suszonych śliwek
    9 miękkich suszonych moreli
    5 średnich szalotek
    mielone płatki chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Roladki z boczku z szalotką i suszonymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki obieramy, przekrawamy wzdłuż na ćwiartki. Morele i śliwki przekrawamy wzdłuż na połowy. Plastry boczku oprószamy mielonymi płatkami chili. Na jednym końcu każdego plastra układamy ćwiartkę szalotki, połówkę śliwki i połówkę moreli, zwijamy dość ciasno i spinamy wykałaczką.
  • 2. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy do zrumienienia boczku (ok. 15 minut). Podajemy gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Morele Śliwki Szalotka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować