Roladki słonecznikowe

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale zastępują tradycyjnie podawane wędliny. Są pyszne, bo słonecznik nadaje im oryginalny smak, a do tego przygotowuje się je błyskawicznie – dosłownie gdy goście są już u drzwi.

Składniki:

  • 20 dag szynki konserwowej w plastrach
    10 dag słonecznika łuskanego
    2 podłużne serki topione (np. śmietankowe)
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Roladki słonecznikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziarna słonecznika lekko podsmażamy na patelni bez tłuszczu, dodajemy serki topione i chwilę smażymy, cały czas mieszając, aż serki się roztopią.
  • 2. Masę serowo-słonecznikową nakładamy na plastry szynki i zwijamy w roladki. Odstawiamy do lodówki, by serki zastygły. Przed podaniem dowolnie dekorujemy, np. pokrojoną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słonecznik Szynka

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować