Roladki schabowe z szynką, salami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć dokładnie i rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa dosyć mocno. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. W małej miseczce wymieszać majonez z musztardą i papryką słodką. Podzielić pastę na dwie części i posmarować dokładnie każdego kotleta.
2.Warstwami układać składniki nadzienia: na spodzie po 2 plastry szynki, następnie plaster sera, po trzy plastry salami i na końcu ser zółty. W miarę możliwości ściśle zrolować, w razie konieczności spiąć wykałaczka.
3.Panierować w jajku i bułce tartej. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć na silikonową matę lub formę do tarty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 i zapiekać około 20 minut. Wyjąć, zostawić na dwie minuty, po czym wyjąć wykałaczki i podawać. Smacznego!
Komentarze