Roladki schabowe z szynką, salami i serem żółtym

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sycące i apetyczne mięso ze schabu w wersji na bogato. W sam raz na niedzielny obiad, zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże kotlety ze schabu bez kości
    6 plastrów ulubionego salami
    4 plastry szynki konserwowej
    4 plastry sera żółtego
    1 łyżeczka majonezu light
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    sól, pieprz do smaku
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z szynką, salami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso posmarować majonezem 1. Mięso umyć, osuszyć dokładnie i rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa dosyć mocno. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. W małej miseczce wymieszać majonez z musztardą i papryką słodką. Podzielić pastę na dwie części i posmarować dokładnie każdego kotleta.
  • układać składniki nadzienia 2. Warstwami układać składniki nadzienia: na spodzie po 2 plastry szynki, następnie plaster sera, po trzy plastry salami i na końcu ser zółty. W miarę możliwości ściśle zrolować, w razie konieczności spiąć wykałaczka.
  • 3. Panierować w jajku i bułce tartej. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć na silikonową matę lub formę do tarty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 i zapiekać około 20 minut. Wyjąć, zostawić na dwie minuty, po czym wyjąć wykałaczki i podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować