ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ I SEREM ŻÓŁTYM

4.5 (185 ocen)

roladki idealnie nadają sie na niedzielny rodzinny obiad

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    5 porcji schabu bez kości grubości około 2-3 cm
    5 plastrów szynki swojskiej z beczki
    5 plastrów sera żółtego
    2 Jajka
    Przyprawa do mięs
    Pół łyżeczki Vegety
    Bułka tarta
    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z szynką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Schab myjemy i osuszamy .Pod folią lub w woreczku rozbijamy kotlety na równe porcje . posypujemy przyprawą do mięsa . Na środku kotletów kładziemy po plastrze szynki i na to plaster sera. Zwijamy dość Ciasno w roladkę .
    Jajka roztrzepujemy z Vegetą . Roladki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z tym co kto lubi .
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować