roladki idealnie nadają sie na niedzielny rodzinny obiad
Składniki:
SKŁADNIKI:
5 porcji schabu bez kości grubości około 2-3 cm
5 plastrów szynki swojskiej z beczki
5 plastrów sera żółtego
2 Jajka
Przyprawa do mięs
Pół łyżeczki Vegety
Bułka tarta
Olej
Roladki schabowe z szynką i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE:
Schab myjemy i osuszamy .Pod folią lub w woreczku rozbijamy kotlety na równe porcje . posypujemy przyprawą do mięsa . Na środku kotletów kładziemy po plastrze szynki i na to plaster sera. Zwijamy dość Ciasno w roladkę .
Jajka roztrzepujemy z Vegetą . Roladki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z tym co kto lubi .
Smacznego
Komentarze