Roladki schabowe z papryką konserwową i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab pokroić na pięć plastrów, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć i każdy plaster z obu stron, posmarować łyżeczką musztardy.Na musztardzie rozłożyć plastry boczku.
2.Cebulę bardzo drobno pokroić, Na boczku ułożyć paprykę i posypać wszystko cebulką.
3.Roladki ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami.
4.2 łyżki oleju rozgrzać i obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na złoto.
5.Po obsmażeniu zalać roladki wodą (tak aby je przykryła), dodać kostkę rosołową , listek laurowy, ziele angielskie, paprykę, czosnek i dusić ok. 40 min. Na pozostałej łyżce oleju usmażyć zasmażkę z mąki, wystudzić. Roladki wyciągnąć z sosu, zaprawić sos zasmażką.Z roladek usunąć wykałaczki i włożyć je do sosu. Podawać z ziemniakami lub kaszą i z ulubioną surówką.
Komentarze