Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

  • wyświetlono: 1182 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Delikatne roladki schabowe z mięsem mielonym i plastrami pieczarek. Dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno jako dodatek do sałatek.

Joanna Tokarz

Składniki

1 kg schabu bez przerostów
40 dkg mielonej szynki
4 pieczarki
sól, pieprz

rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

  • Schab rozbijamy, nakładamy dodatki1. Schab nacinamy tak, by zrobić z niego jeden długi płat. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami.
  • Zwijamy mięso na roladę2. Roladkę zwijamy do środka wzdłuż szerszego boku. Mocno związujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa. Wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy temp. 170st C i pieczemy 2 godziny.

Porady

Roladki na ciepło możemy pokroić w grubsze plastry od razu, jeśli natomiast chcemy pokroić roladki cieniej, jako dodatek do sałatek, najlepiej to zrobić już po przestudzeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiadroladkimama_mnie_nauczylaschabwieprzowinaprzekąskaroladyz pieczarkamiz mięsem mielonymz szynkąstół szwedzki

Komentarze

Podobne przepisy

roladki schabowe w galarecie

Dodane przez: monia502

Roladki schabowe w galarecie

Bardzo lubię schab, ale tradycyjne...

Smażone pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Dodane przez: juchab

Smażone pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Przekąska, która z powodzeniem...

Rolada schabowa z pieczarkami

Dodane przez: anetamlp

Rolada schabowa z pieczarkami

Znakomicie prezentuje się jako...

roladki z szynki i sera

Dodane przez: alaaa

Roladki z szynki i sera

Roladki są ekspresowe do zrobienia...

pieczarki

Dodane przez: lexi27

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Pyszne, proste danie dla każdego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE