Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami

4.5 (190 ocen)

Delikatne roladki schabowe z mięsem mielonym i plastrami pieczarek. Dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno jako dodatek do sałatek.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez przerostów
    40 dkg mielonej szynki
    4 pieczarki
    sól, pieprz

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Roladki schabowe z mielonym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab rozbijamy, nakładamy dodatki 1. Schab nacinamy tak, by zrobić z niego jeden długi płat. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony i rozbijamy na ok 6mm. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i nakładamy na całość schabu. Posypujemy pokrojonymi w talarki pieczarkami.
  • Zwijamy mięso na roladę 2. Roladkę zwijamy do środka wzdłuż szerszego boku. Mocno związujemy sznurkiem i przekładamy do rękawa. Wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy temp. 170st C i pieczemy 2 godziny.

Porady

Roladki na ciepło możemy pokroić w grubsze plastry od razu, jeśli natomiast chcemy pokroić roladki cieniej, jako dodatek do sałatek, najlepiej to zrobić już po przestudzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować