Roladki pieczarkowe z kurczaka w sosie koperkowo -serowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Odchudzony pomysł na niedzielny obiad :)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 5 roladek:

    pojedyńcza pierś z kurczaka
    około 20 dag pieczarek
    średnia cebula
    sól
    pieprz
    olej

    bulion ok. 1,5 szkl
    mąka do zagęszczenia sosu
    słodka śmietana około 2-3 łyżek
    trójkącik ziołowego sera topionego
    koperek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Sosy

Roladki pieczarkowe z kurczaka w sosie koperkowo -serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i obgotowujemy, następnie studzimy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy około 10 minut aż cała woda odparuje. Doprawiamy do smaku i studzimy. Fileta rozcinamy na cienkie płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem . Na każdego kotleta nakładamy po łyżce farszu i zwijamy roladki. Można spiąć je wykałaczkami. Rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy roladki z każdej strony. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem(powinien pokryć roladki), gotujemy około 20 minut. Wyjmujemy roladki na talerzyk.W miseczce rozrabiamy mąkę z wodą do zagęszczenia sosu, hartujemy odrobiną bulionu i wlewamy do garnka. Na koniec dodajemy koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Wkładamy serek i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Kurczak Mięso Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować