FILET Z KURCZAKA W SOSIE SEROWYM

4.49 (171 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie danie w delikatnym sosie serowym.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kury
    pieprz młotkowy z kolęndrą
    sól
    mąka do oprószenia
    olej do smażenia

    Sos:
    1 szklanka bulionu
    2 ząbki czosnku
    1/2 cebuli
    3 łyżki sera cheddar
    1/2 śmietanki kremówki
    sól, pieprz
    1 łyżka soku z cytryny

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filet z kurczaka w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na cienkie płaty, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Olej rozgrzać na patelni każdą porcję mięsa obsmażyc z obu stron.
  • 2. Olej rozgrzać w rondlu, dodać drobno posiekany czosnek oraz cebulę, zeszklić. Dodać mięso, podlać bulionem i dusić na niewielkim ogniu. Ser wymieszać ze śmietanką dodać do mięsa, wymieszać. Chwilę pogotować aby sos zredukował objętość. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać sos z cytryny i wymieszać, posypać natką pietruszki. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować