Roladki nadziane papryką

0 (0 ocen)

Roladki wyszły bardzo pyszne. Na talerzu ładnie się prezentują bo są kolorowe i cieszą oko :)

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka (bez polędwiczek)
    po 1/4 papryki (czerwona,żółta,zielona)
    150 gram startego sera żółtego ( u mnie gouda)
    olej rzepakowy do smażenia
    1 jajo surowe kurze
    bułka tarta
    Przyprawy wg.uznania:
    sól morska ziołowa (młynek),ognista mieszanka przypraw (młynek),papryka słodka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki nadziane papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osuszone papryki kroimy w cienkie paski a potem siekamy w drobniutką kostkę. Przekładamy na rozgrzany olej,posypujemy solą morską ziołową oraz przyprawa ognistą i smażymy mieszając do lekkiego zwiędnięcia papryk,gotowe przekładamy do miski. Jak ostygną dodajemy ser żółty i całość mieszamy - odstawiamy.
  • 2. Umyte piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię na jak największe płaty.Solimy solą morską i ognistą mieszanką przypraw, posypujemy papryką czerwoną .Na środek każdego płata układamy farsz paprykowy.Zawijamy najpierw dłuższe boki do środka a następnie w rulon.
  • etapy przygotowania 3. Panierujemy najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce tartej.Odstawiamy na chwilke do lodówki żeby się uleżały.Następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. (na bardzo wolnym ogniu żeby w środku ładnie doszły a ser się roztopił)
    Podajemy z czym kto lubi :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować