Zielono nadziane roladki schabowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki schabowe z bogatym wnętrzem :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
    1 cebula
    kilka różyczek brokuła
    3 liście jarmużu
    1 żółta papryka
    sól, pieprz
    do panierowania:
    1 jajko
    przyprawy
    mąką i bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zielono nadziane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Różyczki brokuła posiekać i dodać do cebuli, podsmażyć. Liście jarmużu umyć, usunąć główny nerw i posiekać, paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i całość podsmażyć 5-10 minut, doprawić do smaku. Schab pokroić w plastry i rozbić, na każdego kotleta nałożyć po 2-3 łyżki farszu i ciasno zwinąć.

    Jajko roztrzepać z przyprawami. Roladki panierować w mące, jajku i bułce i smażyć na średnio rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować