Roladki mielone w szynce

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy takie eksperymenty w kuchni. W zasadzie to wykorzystywanie tego, co mamy pod ręką. Nic tak nie pobudza wyobraźni jak kilka składników na blacie. Spróbujcie naszej propozycji, która nam przypadła do gustu.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    200 g plastrów szynki serrano
    3 łyżki oleju peperoncino
    1 łyżka suszonego oregano
    150 g plastrów żółtego sera królewskiego
    listki świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Szynki

Roladki mielone w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki mielone w szynce 1. Mięso mieszamy z olejem i oregano.

    Plastry szynki układamy na folii aluminiowej, na niej rozsmarowujemy mięso, układamy ser, dodajemy listki bazylii. Zawijamy w roladki i folię.

    Pieczemy 35 minut w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować