Roladki drobiowe z surówką z pora. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy osuszamy kroimy wzdłuż na cienkie płaty. Rozbijamy delikatnie tak aby ich nie poszarpać przyprawiamy solą pieprzem i papryką słodką.
Papryki oraz ser żółty kroimy w grubsze paski układamy na potłuczonych i przyprawionych kotletach i ciasno zawijamy.
Następnie obtaczamy w mące jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Kapustę pekińską dzielimy na 4 część i kroimy w paseczki. Por kroimy na pół i również siekamy go w paseczki.
Do kapusty i pora dodajemy śmietanę majonez sól i pieprz według uznania.
Kotlety podajemy tradycyjnie z tłuczonymi ziemniakami polanymi podsmażoną cebulką oraz z surówką z pora i kapusty pekińskiej.
Komentarze