- 2 filety z kurczaka
- 3-4 pieczarki
- 4 plastry sera żółtego
- 1/2 czerwonej papryki
- sól
- masło do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki drobiowe
1.
Pieczarki obrać, pokroić i obsmażyć na maśle. Posolić do smaku.
Paprykę pokroić w kosteczkę.
2.
Filety umyć i rozbić. Oprószyć solą. Ułożyć na nim kawałki sera żółtego i pieczarki. Zwinąć w roladę za pomocą wykałaczek.
3.
W rondelku rozgrzać masło. Kiedy całkowicie się roztopi wyłożyć roladki. Podsmażać na najmniejszym płomieniu kilka minut pod przykryciem. Obrócić na drugą stronę i dołożyć paprykę z pieczarkami.
4.
Po kilku minutach smażenia roladki obrócić i ułożyć na nich pozostałe kawałki sera żółtego. Przykryć i zdjąć z ognia. Poczekać chwilkę, aż ser zacznie się topić. Podawać od razu z ziemniaczkami, najlepiej polane sosem ze smażenia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze