Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać, pokroić i obsmażyć na maśle. Posolić do smaku.
Paprykę pokroić w kosteczkę.
2.Filety umyć i rozbić. Oprószyć solą. Ułożyć na nim kawałki sera żółtego i pieczarki. Zwinąć w roladę za pomocą wykałaczek.
3.W rondelku rozgrzać masło. Kiedy całkowicie się roztopi wyłożyć roladki. Podsmażać na najmniejszym płomieniu kilka minut pod przykryciem. Obrócić na drugą stronę i dołożyć paprykę z pieczarkami.
4.Po kilku minutach smażenia roladki obrócić i ułożyć na nich pozostałe kawałki sera żółtego. Przykryć i zdjąć z ognia. Poczekać chwilkę, aż ser zacznie się topić. Podawać od razu z ziemniaczkami, najlepiej polane sosem ze smażenia.
Komentarze