Roladki drobiowe

4.99 (164 ocen)

  • 40 min

Ostatnio dużo tu roladek widziałam. Postanowiłam wstawić moją sprawdzoną i ulubioną wersję.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 filety z kurczaka
    - 3-4 pieczarki
    - 4 plastry sera żółtego
    - 1/2 czerwonej papryki
    - sól
    - masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Pieczarki obrać, pokroić i obsmażyć na maśle. Posolić do smaku.
    Paprykę pokroić w kosteczkę.
  • Zwinięte roladki 2. Filety umyć i rozbić. Oprószyć solą. Ułożyć na nim kawałki sera żółtego i pieczarki. Zwinąć w roladę za pomocą wykałaczek.
  • Smażenie 3. W rondelku rozgrzać masło. Kiedy całkowicie się roztopi wyłożyć roladki. Podsmażać na najmniejszym płomieniu kilka minut pod przykryciem. Obrócić na drugą stronę i dołożyć paprykę z pieczarkami.
  • Roladki z serkiem 4. Po kilku minutach smażenia roladki obrócić i ułożyć na nich pozostałe kawałki sera żółtego. Przykryć i zdjąć z ognia. Poczekać chwilkę, aż ser zacznie się topić. Podawać od razu z ziemniaczkami, najlepiej polane sosem ze smażenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować