Rolada ta to taka wersja wiejskiego jadła. Bardzo przypadła mojemu mężowi do smaku i często staram się urozmaicać tradycyjny kotlet taką wersją podania na obiad.
25 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 pojedyncza pierś z kurczaka
4 plasterki boczku (grubsze)
1 cebula
1 ogórek kiszony ( lub konserwowy)
1 łyżeczka musztardy
Vegeta naturalna i pieprz
Ciut przyprawy do drobiu
Tłuszcz do smażeni
Rolada ze skwarkami zasmażaną cebulką i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka dziele na dwa kotlety, stłuc dość cienko. Na patelni na rozgrzany tłuszcz daje obraną i posiekaną cebulę zeszklić pod koniec wrzucam plastry boczku, zapiec.
2.Kotlety nasmarować musztarda i delikatnie doprawiam Vegetą naturalną pieprzem. Na każdy kotlet daje cebule, skwarki boczku i po dwie ćwiartki ogórka kiszonego. Zwijam rolady. Gotowe rolady delikatnie oprószam przyprawa do drobiu i kładziemy na rozgrzany tłuszcz zapiekając z każdej strony.
Komentarze