Rolada ze schabu z tartym żółtym serem , ogórkiem kiszonym i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab oczyścić, umyć osuszyć.
Następnie ponacinać i rozbić na jeden duży płat.
Płat oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Ser , ugotowane na twardo jajka oraz ogórki zetrzeć do osobnych miseczek na tarce o dużych oczkach.
Na płacie rozłożyć ser, następnie ogórki i na końcu jajka.
Całość zwinąć w roladę, obwiązać nitką delikatnie oblać oliwą.
Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu pokroić w mięso pokroić plastry.
Porady
Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
Komentarze