Rolada ze schabu z tartym żółtym serem , ogórkiem kiszonym i jajkiem

4.15 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dzisiejszą roladę przygotowałam na obiad. Przepis bardzo prosty i szybki ,a rolada bardzo smaczna i warta wypróbowania.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab bez kości 1kg,
    musztarda ostra 1 łyżka,
    ser żółty starty na tarce 300 g,
    ogórki kiszone 2,
    jajka 2,
    oliwa ,
    sól do smaku
    pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.15 (13 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Rolada ze schabu z tartym żółtym serem , ogórkiem kiszonym i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oczyścić, umyć osuszyć.
    Następnie ponacinać i rozbić na jeden duży płat.
    Płat oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
    Ser , ugotowane na twardo jajka oraz ogórki zetrzeć do osobnych miseczek na tarce o dużych oczkach.
    Na płacie rozłożyć ser, następnie ogórki i na końcu jajka.
    Całość zwinąć w roladę, obwiązać nitką delikatnie oblać oliwą.
    Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
    Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu pokroić w mięso pokroić plastry.

Porady

Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
gulasz

To może cię zainteresować