Sałatka z tuńczyka z groszkiem i cebulką oraz ogórkiem kiszonym

4.46 (198 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i świeża sałatka z tuńczyka z kwaśną nutką ogórka oraz soczystym groszkiem.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tuńczyk w sosie własnym 170g
    Groszek zielony 150g
    Cebula biała 1 średnia
    Ogórki kiszone 4 szt.
    Jajka 2 ugotowane na twardo
    3 Łyżki majonezu
    1 Łyżka musztardy sarepskiej
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (198 ocen)

Sałatka z tuńczyka z groszkiem i cebulką oraz ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • salatka 1. Gotujemy jajka na twardo. Gdy wystygną kroimy je w średnią kostkę razem z cebulką.
    2. Tuńczyka mocno wyduszamy z sosu i wrzucamy do miseczki wraz z cebulką oraz jajkiem. Tak samo jak tuńczyka mocno wyduszamy pokrojone w kosteczkę
    ogórki i dorzucamy do reszty składników.
    3. Dorzucamy groszek.
    4. Dodajemy majonez oraz musztardę, sól i pieprz do smaku.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Groszek Musztarda Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować