Sałatka z tortellini, szynką konserwowa, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą

4.78 (9 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Jedna z najbardziej lubianych przez moje córeczki. Prosta i szybka sałatka na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się zarówno na świątecznym stole jak i na wszelkiego rodzaju imprezach.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • • 250g tortellini ze szpinakiem i ricottą
    • ok. 300 g szynki konserwowej,
    • ok. 150 g sera żółtego,
    • mała puszka kukurydzy,
    • 3 jajka ugotowane na twardo,
    • 3 ogórki kiszone,
    • 1 mała cebula,
    • majonez ( ok. 2-3 łyżki),
    • jogurt naturalny (ok. 1-2 łyżki),
    • musztarda (ok. 1 łyżka),
    • łyżka posiekanych listków pietruszki,
    • sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.78 (9 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tortellini, szynką konserwowa, jajkiem, ogórkiem kiszonym i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę i odrobinę solimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Jajka ścieramy na tarce o małych oczkach. Majonezem łaszczymy z musztardą oraz jogurtem i dodajemy do sałatki. Dodajemy również posiekane listki natki pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować