ROLADA Z WAFLA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniała rolada z wafla z kremem kakaowym i kokosowym. W środku ulubiona galaretka. I mamy pyszny deser do kawy.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NA 3 ROLADY:
    3 wafle
    opakowanie galaretki np. czerwonej lub zielonej
    MASA 1:
    30 dag masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    15-20 dag kokosu
    1 szklanka mleka
    2 łyżki kaszy manny
    MASA 2:
    2 szklanki wody
    3/4 szklanki cukru pudru
    32 dag herbatników
    4 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Rolada Desery Herbaty

Rolada z wafla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z wafla 1. W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę w szklance wody. Wlewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy do zastygnięcia.
    Kroimy w paski.
    Herbatniki mielimy w blenderze lub młynku.

    MASA 1 :
    Gotujemy mleko z cukrem pudrem, wsypujemy kaszę mannę i kokosy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia.
    Ucieramy masła na puch, dodajemy po łyżce kokosów.
    MASA 2:
    Gotujemy wodę z pudrem i kakao. Dodajemy herbatniki i mieszamy.
    SKŁADANIE:
    Rozkładamy wafle na stole, smarujemy je gorącą masą 2. Odstawiamy żeby zmiękły.
    Każdy płat smarujemy masą 1, nakładamy pasek galaretki. Rolady ciasno zwijamy.
    Chowamy do lodówki na parę godzin lub na całą noc. Smacznego :)
    Roladę można dowolnie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.

Porady

Galaretkę najlepiej rozpuścić sobie nawet dzień wcześniej i wlać do płaskiego naczynia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Galaretka Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować