Bananowiec piankowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Odstawiamy do wystudzenia.
2.Galaretkę truskawkową i cytrynową rozpuszczamy w 0,5 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia
3.Miskę wykładamy folią spożywczą, umieszczamy biszkopt lub biszkopty jeśli trzeba docinamy i lekko nasączamy mlekiem lub kawą.
4.WARSTWA BANANOWA:
Banany miksujemy na gładko w blederze razem z sokiem z cytryny. Wlewamy zimną galaretkę cytrynowa i miksujemy do połączenia. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. chowamy na chwilę do lodówki
5. Wylewamy tężejącą galaretkę agrestową. Chowamy na chwilę do lodówki.
6. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem, wlewamy galaretkę truskawkową i chwilę miksujemy.
Wylewamy na galaretkę i wyrównujemy.
7. herbatniki moczymy w mleku i układamy na masę jogurtową. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki.
8. Następnego dnia ciasto odwracamy na deskę, ściągamy miskę i folię. Smacznego :)
Porady
Używając kupnych biszkoptów uzyskujemy ciasto bez pieczenia
Komentarze