Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami i ricottą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami i ricottą jest idealna na śniadanie lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garście zielonego świeżego szpinaku
    4 jajka
    100 g sera żółtego
    8 - 9 suszonych pomidorów w oleju
    2 serki ricotta ok. 400 g
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    1 małe chilli (świeże lub suszone)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami i ricottą 1. Ser zetrzeć na tarce. Jajka ubić na puszystą pianę. Do jaj dać pokrojony szpinak i starty na tarce ser, dodać sól i pieprz. Całość wymieszać.
    Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Na papier wyłożyć masę szpinakową i piec około 15 minut w 180 stopniach.
  • Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami i ricottą 2. Suszone pomidory zmiksować w malakserze z odrobiną zalewy olejowej z pomidorów.
    Dodać serki ricotta, przecier pomidorowy, pokrojone chilli i sól.
    Powstałą masę pomidorową wyłożyć i równomiernie rozsmarować na upieczonej warstwie szpinakowo - serowej.
    Za pomocą papieru do pieczenia zawinąć roladę. Obwinąć w papier i wstawić do lodówki na kilka godzin, aż rolada zesztywnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Ricotta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować