.Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami.

4.46 (208 ocen)

  • Średni

Do potraw tradycyjnych możemy czasami dodać coś nowego.

  • Średni

Składniki:

  • - mrożony szpinak: 1 kilogram
    - czosnek w ząbkach: 5 ząbków
    - cebula: 2 sztuki
    - olej z dodatkiem masła: 5 dekagramów
    - mleko kokosowe: 100 mililitrów
    - żółtka: 3 sztuki
    - białka-piana: 3 sztuki
    - serek Almette śmietankowy: 2 sztuki
    - suszone włoskie pomidory: 15 sztuk
    - sól,pieprz grubo mielony do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.46 (208 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Przystawki

.rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić na sicie. Posiekany czosnek i cebulę przesmażyć krótko na oleju z dodatkiem masła. Dodać szpinak ,chwilę poddusić , zalać mlekiem kokosowym. Wmieszać mleko w szpinak, po 5 minutach, szpinak przełożyć na sito do odcieknięcia. Przestudzić , dodać 3 żółtka ,wymieszać . Całość połączyć z ubitymi na pianę białkami.

    Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Folię przesmarować lekko oliwą i rozłożyć równo szpinak na całej powierzchni blachy. Piec około 15 minut w temperaturze 200 Oc.

    Po 15 minutach na upieczony szpinak położyć natłuszczoną folię aluminiową i przewrócić na drugą stronę. Najlepiej na takiej samej wielkości blachę, tyle że na jej spód. Następnie zsunąć z blachy na blat stołu.

    Zdjąć ze szpinaku folię na której się piekł , całość posmarować serkami Almette i na serkach rozłożyć pokrojone suszone ( bez oleju) pomidory.

    Całość zrolować pomagając sobie folią. Włożyć do lodówki na 12 godzin.
    Czas podany bez chłodzenia rolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować