Rolada sernikowo-krówkowa

0 (0 ocen)

Miałam ochotę na roladę i na sernik więc połączyłam oba desery i wymyśliłam taką pyszną roladkę, serdecznie zapraszam:)

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    ½ szklanki cukru
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżki kakao
    Masa serowo-krówkowa:
    250 g sera białego
    2 żółtka
    25 g margaryny tortowej
    130 g krówek
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    Dodatkowo:
    20 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rolada sernikowo-krówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-18kfplt 1. Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia, kakao wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok.
  • image-09ah27o 2. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości. Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać.
  • image-20kn8q2 3. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.
  • 4. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia
  • image-0prd95a 5. Masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie.
  • image-1s4t0v2 6. Przełożyć do garnka, dodać żółtka, margarynę pokrojona na mniejsze kawałki. Krówki pokroić dosyć drobno i dodać do sera. Postawić na ogień. Doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć płomień i gotować do rozpuszczenia cukierków. Zdjąć z ognia, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Postawić na ogień i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia.
  • image-1k6xeh2 7. Wykonanie: Na biszkopt wyłożyć masę serową i ściśle zrolować. Odłożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia w kąpieli wodnej roztopić czekoladę, ostudzić ją. Udekorować nią roladę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Krówki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować