Babka krówkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Wyborna babka, zdecydowanie jedna z moich ulubionych. To ciasto jest wilgotne, o niepowtarzalnym smaku i aromacie.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:


  • - cukier: 150 gramów
    - mąka pszenna: 250 gramów
    - cukierki krówki: 300 gramów
    - miękkiej margaryny: 150 gramów
    - whiskey: 100 mililitrów
    - ekstrakt z wanilii: 1 łyżka
    - ekstrakt kawowy: 1 łyżeczka
    - jaja: 4 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Krówki

Babka krówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zacznij od rozgrzania piekarnika do 175ºC. Następnie pokrój krówki na małe kawałki. Margarynę utrzyj z cukrem na gładką masę. Kiedy masa będzie już dobrze połączona, dodawaj kolejno po jednym jajku, ale nie przestawaj miksować.
    Masa często się waży, ale nie obawiaj się, po dodaniu wszystkich składników masa będzie miała właściwą konsystencję.
  • 2. Nie wyłączając mikser dodaj whiskey, i esencje. Teraz czas, abyś dodała mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Możesz już wyłączyć mikser i delikatnie dodać krówki. Ciasto przelej do wysmarowanej masłem i posypanej kaszą manną keksówki, lub - lepiej - formy z kominkiem. Można również upiec w formie do babeczek lub muffinek.
    UWAGA: krówki mają tendencję do opadania na dno, dlatego forma musi być dobrze wysypana kaszą, by się nie przykleiły.
  • 3. Piec około 60 minut w temperaturze 175ºC.

    Smacznego!
  • 4. www.sandrabakesaparty.awsome.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Ekstrakt waniliowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować