Rolada karmelowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dokładnie zmiksować. Dodać olej i zmiksować. Przesiewać po łyżce mąkę i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na blachę od piekarnika. Piec w 180’C przez 12min. Zwinąć na ściereczkę i odstawić do wystudzenia.
2.Masło utrzeć z żółtkami, serem oraz masą kajmakową. Masę postawić na ogniu i gotować, ciągle mieszając aż zacznie bulgotać. Budyń rozrobić w ¼ szkl mleka i dodać do gotującego się sera. Gotować aż masa zgęstnieje. Masę odstawić do przestudzenia.
Biszkopt rozwinąć i posmarować go jeszcze ciepłą masą serową. Zwinąć, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić. Udekorować.
Komentarze