Rolada drobiowa z papryką, cebulką zieloną i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kiedy na obiad przychodzą dzieci i wnuki proszą o nadziewane rolady drobiowe, ja oczywiście staram się za każdym razem nadziać inaczej.
Dzisiejsze moje rolady drobiowe nadziałam papryką czerwoną, cebulką zieloną oraz smacznym serem mozzarellą.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczak 2 szt,
    papryka czerwona 1 szt,
    cebulka zielona 1/2 pęczka,
    ser mozzarella w kulce 1 szt,
    sól i pieprz,
    czosnek granulowany,

    Dodatkowo;
    jajka 2
    przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki,
    mąka pszenna 3 łyżki,
    bułka tarta do panierowania,
    masło klarowne do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Rolada Dania główne Jajko

Rolada drobiowa z papryką, cebulką zieloną i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada drobiowa z papryką, cebulką zieloną i mozzarellą 1. Filet po oczyszczeniu i osuszeniu rozbić tłuczkiem na duży płat.
    Oprószyć solą , lekko pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
    Następnie posmarować cienko musztardą i na każdym płacie rozłożyć paski papryki czerwonej,poszatkowaną cebulkę zieloną oraz plastry mozzarelli.
    Płaty ciasno zwinąć w roladę.
    Każdą obtoczyć w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do drobiu a na końcu panierować w bułce tartej.
    Roladę włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony na złoty kolor na małym ogniu.
    Po upieczeniu roladę pokroić w plastry szerokości 1,5 cm.

    Podawać z frytkami, ziemniakami z dodatkiem ulubionej surówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować