Rolada drobiowa z modrym wnętrzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do zmielonego mięsa wbijamy jedno jajko, dodajemy bułkę tartą oraz posiekaną i zrumienioną na oleju cebulę. Wszystko dokładnie wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem.
2.Kapustę szatkujemy bardzo drobno,a rzepę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Warzywa mieszamy ze sobą i wbijamy do tego 1 jajko. Doprawiamy do smaku.
3.Na blacie wysmarowanym olejem rozkładamy mięso mielone na duży płaski prostokąt. Na to wykładamy warzywa, zostawiając brzegi wolne. Ostrożnie zwijamy za pomocą zwilżonych dłoni, dokładnie zalepiamy brzegi.
4.Roladę podważamy np. deseczką i przekładamy na patelnię na rozgrzany olej. Mocno rumienimy z obydwu stron, a następnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 1 godzinę.
5.Po tym czasie roladę wyjmujemy i kroimy na porcje.
Komentarze