Rolada drobiowa z serem i pieczarkami

4.79 (170 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Rolada pięknie prezentuje się na talerzu a do tego świetnie smakuje.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 350 g sera żółtego
    1/2 szklanki majonezu
    3 jajka

    1 pierś z kurczaka (ok. 350 g)
    przyprawa do kurczaka
    1/2 kg pieczarek
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.79 (170 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada drobiowa z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (30/45 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec około 15-20 minut w 180˚C.
  • * 2. Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Ułożyć na jeszcze ciepłym placku serowym i posypać przyprawą do kurczaka.
  • * 3. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Wyłożyć na piersi.
  • 4. Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 min. 180˚C.

Porady

Przepis pochodzi ze strony Moje gotowanie od Moniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować