Rolada biszkoptowa z kremem budyniowym i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1. Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
2. Przygotować ciasto. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru. Następnie dodawać po jednym żółtku. Przesianą mąkę dodać do ubitych wcześniej składników i delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką.
3. Ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 13-15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
4. Gdy się upiecze, ciasto ściągnąć z papieru, ułożyć na ścierce i delikatnie zwijać w rulon. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia.
5. Masa: masło ucierać z cukrem pudrem, gdy się połączy dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
6. Ciasto odwinąć i ułożyć na płasko, posmarować masą budyniową i posypać kawałkami brzoskwiń.
7. Ciasto ponownie zwinąć w ciasny rulon. Wierzch rolady ozdobić resztą kremu i posypać startą czekoladą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Komentarze