Rogout wieprzowe a'la Rzeźnik

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ten przepis pochodzi od kuchni węgierskiej i ma prawie tyle lat co ja!

  • 15 min

Składniki:

  • 60 dag wieprzowiny
    5 dag smalcu
    15 dag cebuli
    3 ząbki czosnku
    10 dag słoniny
    10 dag ogórków korniszonów
    5 dag szynki
    sól
    ostra papryka
    pasta pomidorowa

    PASTA POMIDOROWA:
    Pomidor - 2 sztuki
    Sól - 1 szczypta
    Pieprz czarny - 1 szczypta
    Bazylia pospolita - 1 łyżeczka do herbaty
    Oliwa z oliwek - 1 łyżka stołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rogout wieprzowe a'la rzeźnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy pastę pomidorową ( można użyć gotową kupioną).
    Pomidory parzymy we wrzątku. Obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki. Miąższ kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem, bazylią i pokrapiamy oliwą z oliwek. Wszystkie składniki dokładnie ucieramy.
  • 2. Mięso oczyścić, umyć, pokrajać na kawałki ok 4 cm.Włożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem, lekko obrumienić, posolić, podlać wrzącą wodą.Dusić pod przykryciem.
  • 3. Cebulę pokrajać w piórkę, lekko podrumienić na smalcu, dodać pastę pomidorową, zagotować i odstawić.
  • 4. Słoninę pokrajać w cienkie paski.Tak samo pokrajać szynkę, korniszony.
  • Rogout wieprzowe a'la Rzeźnik 5. Do mięsa dodać cebulę z pastą, słoninę, szynkę i korniszony oraz drobno posiekany czosnek.Udusić do miękkości.Przyprawić solą i ostrą papryką.Podawać z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować