REKLAMA

Zrazy wieprzowe

wyświetlono: 3032 | dodany do książki kucharskiej: 12 | polecenia: 0

Z nietypowym nadzieniem z jajek, pieczone w piekarniku.

opublikowany: 24.03.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 jajko surowe
    1 zwykła bułeczka (100g)
    1 szklanka mleka
    2 cebule
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka natki pietruszki
    pieprz
    sól
    smalec do smażenia
Ocena:

(średnia 4.5 z 154 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Zrazy wieprzowe 1. Do miski włożyć zmielone mięso, jajko, musztardę, majeranek, jedną cebulę startą na tarce, sól i pieprz do smaku oraz odciśniętą, wcześniej namoczoną w mleku, bułkę. Dokładnie wyrobić.
  • Zrazy wieprzowe 2. Drugą cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości smalcu. Jajka pokroić w kostkę, wymieszać z cebulą i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Zrazy wieprzowe 3. Mięso podzielić na 6 części. Z każdej formować placuszki, nadziewać jajkami i dokładnie zlepić.
  • Zrazy wieprzowe 4. Dłonie zwilżyć w zimnej wodzie i wygładzić owalne zrazy.
  • Zrazy wieprzowe 5. Naczynie do zapiekania posmarować smalcem i ułożyć zrazy. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Bilcia 142603700_1593156007553903_5571142881001482249_n

Zrazy wieprzowe

Zrazy - z mięska wieprzowego - wspaniały pomysł na obiad :)

kategoria: Dania główne zrazy opublikowany: 31.05.2014 | wyświetlono: 2342 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny P6221168

ZRAZY WOŁOWE/WIEPRZOWE

Zrazy z tego przepisu są naprawdę kruche i mięciutkie, a sos jest bardzo aromatyczny

kategoria: Dania główne zrazy opublikowany: 30.11.2017 | wyświetlono: 2404 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Zrazy wieprzowe

Tych zrazów nauczyła mnie robić moja mama. Bo od maleńkości lubiłam podpatrywać jak ona gotuje.

kategoria: Dania główne opublikowany: 04.03.2011 | wyświetlono: 843 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE