Rogaliki z twarogu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak delikatnych rogalików jeszcze nie jadłeś, wypróbuj przekonaj się. Ciasto na rogaliki jest na bazie twarogu z pysznym wiśniowym nadzieniem, ich smak rozpływa się w ustach a zapach roznosi się po całym domu. Idealne do filiżanki gorącej kawy.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 750 g twarogu półtłustego
    • 9 łyżek cukru
    • 150 g masła
    • 3 szk. mąki pszennej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • Szczypta soli
    • Cukier puder do posypki
    • 24 łyżeczki dżemu wiśniowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogaliki

Rogaliki z twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Twaróg, masło, cukier przekładam do miski i blenduję blenderem.
    Następnie dodaję, mąkę proszek do pieczenia oraz sól i wyrabiam ciasto.
  • ciasto 2. Ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję w kształt koła.
    Ciasto kroję tak jak pizzę na 12 trójkątów.
  • dżem 3. Na każdym kawałku układam po łyżeczce dżemu.
  • rogalik 4. Każdy trójkąt zwijam w rulonik , zaczynam od szerszego końca.
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
  • rogalik 5. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować