Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem

0 (0 ocen)

  • 22 min
  • Dla 4 osób

ROGALIKI Z DŻEMEM

Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwo się je robi, w sam raz na niezapowiedzianych gości. Pyszny deser z zaledwie 3 składników.

  • 22 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    ulubiony dżem

    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogaliki

Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogaliki 1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na połowę, i wykrawać trójkąty.Na każdy kawałek od szerszej strony nałożyć ulubiony dżem.
  • rogaliki 2. Zwijać rogaliki od szerszej strony do węższej.Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .
  • 3. Posmarować z wierzchu żółtkiem- pominęłam. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut. Posypać cukrem pudrem i jeść.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować