Rogaliki budyniowe

4.5 (192 ocen)

Rogaliki z budyniem obtoczone w mieszance cukru i cukru waniliowego domowej roboty. Są bardzo kruche, mocno waniliowe i pyszne. Te czarne kropeczki to ziarenka wanilii.

Składniki:



  • 220 g mąki pszennej typ 500
    110 g miękkiego masła
    95 g cukru
    5 g cukru waniliowego domowej roboty
    40 g budyniu waniliowego bez cukru
    2 żółtka
    2 łyżki mleka
    Do obtoczenia
    2 łyżki cukru
    2 łyżki cukru waniliowego

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Wyjąć i ciepłe rogaliki obtoczyć w mieszance cukru i cukru waniliowego. Ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować