Rogaliki budyniowe

  • wyświetlono: 1363 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Rogaliki z budyniem obtoczone w mieszance cukru i cukru waniliowego domowej roboty. Są bardzo kruche, mocno waniliowe i pyszne. Te czarne kropeczki to ziarenka wanilii.

alaaa

Składniki



220 g mąki pszennej typ 500
110 g miękkiego masła
95 g cukru
5 g cukru waniliowego domowej roboty
40 g budyniu waniliowego bez cukru
2 żółtka
2 łyżki mleka
Do obtoczenia
2 łyżki cukru
2 łyżki cukru waniliowego

Sposób przygotowania przepisu:

Rogaliki budyniowe

  • 1. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Wyjąć i ciepłe rogaliki obtoczyć w mieszance cukru i cukru waniliowego. Ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakirogalikiboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Rogaliki

Dodane przez: tunka

Rogaliki

Są bardzo delikatne i puszyste...

Budyniowe ciasto

Dodane przez: goshia

Budyniowe szaleństwo

Pyszne jabłkowo- budyniowe ciasto...

Gofry budyniowe

Dodane przez: Alex M

Gofry budyniowe

Chrupiące waniliowe gofry z dodatkiem...

piwoszki

Dodane przez: kasienka1987

rogaliki

pyszne,prote ,tanie!

kręciołki budyniowe

Dodane przez: Futka

Kręciołki budyniowe

Przedstawiam kolejną propozycję...

image-13hlkj4

Dodane przez: monika016

Rogaliki trzyskładnikowe

Ciasto na te rogaliki robi się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE