Kruche budyniowe rogaliki

  • wyświetlono: 282 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszne ciasteczka, które przygotujemy w kilka chwil, bez wałkowania i wycinania.

Olimpia
  • 12 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

220 g mąki
110 g masła
2 żółtka
70 g cukru
1 op. cukru waniliowego (15g)
1 op. budyniu waniliowego (40g)
2 łyżki mleka

oraz cukier puder do posypania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kruche budyniowe rogaliki

  • 1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i owinąć ją folią. Włożyć do lodówki na 30 min. Z ciasta formować wałeczki i układać w kształt podkowy (odwróconej litery C). Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 190°C.
    Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycieciastkaciasteczkarogalikido_kawy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka budyniowe

Dodane przez: KejtKejt

Ciasteczka budyniowe

Bardzo kruche, o delikatnym aromacie...

kasztany

Dodane przez: klementynka

budyniowe ciasteczka kasztany

Kasztan znaleziony po drodze z...

ciasteczka budyniowe

Dodane przez: Amelka101

Ciasteczka budyniowe

Idealne dla dzieci, delikatne z...

Budyniowe pączki

Dodane przez: bienpyt

Budyniowe pączki

Pączki podwójnie budyniowe – ciasto...

Pyszne rogaliki

Dodane przez: agatab

Pyszne rogaliki

Moja rodzina uwielbia rogaliki...