Kruche budyniowe rogaliki

4 (2 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka, które przygotujemy w kilka chwil, bez wałkowania i wycinania.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g mąki
    110 g masła
    2 żółtka
    70 g cukru
    1 op. cukru waniliowego (15g)
    1 op. budyniu waniliowego (40g)
    2 łyżki mleka

    oraz cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Kruche budyniowe rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i owinąć ją folią. Włożyć do lodówki na 30 min. Z ciasta formować wałeczki i układać w kształt podkowy (odwróconej litery C). Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 190°C.
    Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować