Rogale ze Smalcem

4.51 (150 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie i smaczne rogale Ciato podobne do francuskiego

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka (pszenna, orkiszowa): 0.5 kilograma
    - smalec: 250 gramów
    - śmietany 18%: 0.25 litra
    - Szczypta soli: 1 szczypta

    - Cukier puder do posypania rogali: 1 szklanka
    - żółtko: 1 sztuka
    - krem czekoladowy jako nadzienie: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogale ze smalcem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogale ze Smalcem 1. Wykonanie :
    Wszystkie składniki wsypujemy do miski i wyrabiamy ciasto, nastepnie odkrawamy nie wielkie kawałki rozwałkujemy i dzielimy na osiem trójkątów na każdego nakładamy krem czekoladowy i zwijamy dłuszym końcem do rogu. Układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia smarujemy żółtkiem wkładamy do narzanego piekarnika pieczemy : 200*C aż się upieką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Orkisz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować