Rogaliki ze smalcem

4.5 (185 ocen)

  • 35 min

To przepis po mojej babci, banalnie prosty a moje smyki uwielbiają te rogaliki.

  • 35 min

Składniki:

  • 1\2 kg mąki, 25dkg smalcu niecala szklanka śmietany, dowolna marmolada, cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki ze smalcem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Smalec posiekac z mąką, dodać śmietane, zarobić ciasto. jeżelijest zbyt suche można dodac śmietany. 2.Ciasto rozwałkowywać i wykrawać małe trójkąty, nakładac marmoladę najlepiej szprycą i zawijać rogaliki. 3. Piec w temp.180 st. przez 25 minut. Posypać cukrem pudrem. smacznego,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować