Risotto

  • wyświetlono: 891 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa

ciasto
  • 30min

Składniki

- 300 g ryżu do risotta
- 3 szkl. bulionu
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 papryki
- 3/4 podwójnej piersi z kurczaka

Sposób przygotowania przepisu:

Risotto

  • 1. Pieczarki pokroić na kawałki, razem z cebulą podsmażyć. Tak samo pierś pokroić w kostkę, posypać currry i posmażyć.
    Na patelni lub w rondelku roztopić łyżkę masła i wrzucić ryż. Gdy ziarenka będą szkliste zalać gorącym bulionem - na początku 1/2 l. Dusić, aż ryż będzie miękki, w razie potrzeby dolać bulionu. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku, chwilę razem trzymać na patelni. Posypać natką pietruszki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżtania_kuchniazdrowie_na_talerzurisottoszybkie daniadania z ryżu

Komentarze

Podobne przepisy

risotto z patelni

Dodane przez: aneczka791

kolorowe risotto

grzybowo-drobiowe risotto z kurczakiem...

Hawajskie risotto

Dodane przez: Cukiereczek

Hawajskie risotto

Bardzo lubię szybkie obiady. Uwielbiam...

image-07pim0d

Dodane przez: paulette17

Zapiekane risotto

Dzisiaj serwuje na obiad risotto...

risotto1

Dodane przez: paolineczka

Risotto warzywne

Pyszne warzywne risotto z dodatkiem...

SZPINAKOWE RISOTTO

Dodane przez: gotowanietoproste

SZPINAKOWE RISOTTO

Uwielbiam risotto, a z dodatkiem...

Fit risotto z kurczakiem i warzywami

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Fit risotto z kurczakiem

Pyszne fit risotto z kurczakiem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE