- 300 g ryżu do risotta
- 3 szkl. bulionu
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 papryki
- 3/4 podwójnej piersi z kurczaka
Sposób przygotowania przepisu:
Risotto
1.
Pieczarki pokroić na kawałki, razem z cebulą podsmażyć. Tak samo pierś pokroić w kostkę, posypać currry i posmażyć.
Na patelni lub w rondelku roztopić łyżkę masła i wrzucić ryż. Gdy ziarenka będą szkliste zalać gorącym bulionem - na początku 1/2 l. Dusić, aż ryż będzie miękki, w razie potrzeby dolać bulionu. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku, chwilę razem trzymać na patelni. Posypać natką pietruszki
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze