Rafaello na krakersach

4.49 (188 ocen)

Tradycyjny przepis na rafaello wzbogaciłam kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Dzięki temu ciasto nie jest za słodkie i zyskuje ciekawy słodko kwaśny smak.

Składniki:

  • 2 op. krakersów
    słoik dżemu z czarnej porzeczki

    Masa:
    budyń waniliowy z cukrem
    1/2l mleka
    3 łyżki cukru pudru
    masło w temp. pokojowej
    150g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Rafaello Dżemy

Rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
    Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem. Nadal ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wmieszać wiórki (3-4 łyżki odłożyć do posypania ciasta).
  • 2. Krakersy ułożyć na wyłożonej folią blaszce (21x21cm), posmarować cienką warstwą dżemu a następnie masą. Ponownie ułożyć krakersy. Czynność powtórzyć. powinno być 4 warstwy krakersów. Wierzch ciasta posypać wiórkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Masa kokosowa Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować