RAFAELLO NA KRAKERSACH

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na chyba moje ulubione ciacho kokosowe czyli Rafaello na krakersach – bez pieczenia.Ciasto bardzo łatwe, szybkie i mega smaczne!Idealnie do zrobienia na weekend – koniecznie spróbujcie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( keksówka )

    KREM:
    * mleko 2% – 250 ml
    * mleko kokosowe – 400 ml
    * mąka ziemniaczana – 2 łyżki
    * mąka pszenna – 2 łyżki
    * cukier waniliowy – 1 łyżka
    * cukier – 0,5 szklanki
    * masło – 100 g
    * wiórki kokosowe – 50 g
    * płatki migdałów – ok. 100 g

    DODATKOWO:
    * słone krakersy – 1 duża paczka
    * wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Rafaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mleko mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną.

    Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy, grzejemy na wolnym ogniu.

    Gdy mleko kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami i gotujemy cały czas mieszając, odstawiamy do wystudzenia.

    Masło ubijamy, dodajemy po łyżce kokosowego budyniu, a następnie uprażone wiórki kokosowe i migdały – mieszamy, odstawiamy na 10 minut do lodówki.

    Foremkę wykładamy warstwą krakersów, pokrywamy częścią kremu i tak naprzemiennie do wykończenia składników.

    Całość posypujemy wiórkami i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Krakersy Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować