Rafaello na Krakersach

  • wyświetlono: 1299 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

szybkie delikatne kokosowe

DSC03144
  • 12 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ:

2 żółtka
3/4 szkl cukru
cukier waniliowy
1/2 l. mleka
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
2 płaskie łyżki mąki pszennej
200g wiórek kokosowych
400g masła
6-7 łyżek ajerkoniaku
2 opakowania krakersów (po 180g)

MASA ŚMIETANOWA:

600g śmietany 30%
5 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny
odrobina gorącej wody

Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello na Krakersach

  • 1. blaszka 35cmx24cm
    W połowie mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia.
    Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy:
    krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki.
  • 2. Śmietanę ubijamy do gęstości dodajemy cukier puder na końcu żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
    Nakładamy na placka. Górę placka posypujemy wiórkami kokosowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rafaellokokosoweciasto bez pieczeniaciasto z kokosem

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello

Dodane przez: rzelkazag

Rafaello na herbatnikach

Do przygotowanie w kilka chwil,...

sernik gotowany

Dodane przez: klementynka

sernik gotowany na krakersach

Jedno z najbardziej ekspresowych...

rafaello na kakaowych herbatnikach

Dodane przez: klementynka

Ciasto rafaello na kakaowych herbatnikach

Jest nie za słodkie, lekkie, z...

RAFAELLO NA KRAKERSACH Z GALARETKĄ

Dodane przez: Aga72

RAFAELLO NA KRAKERSACH Z GALARETKĄ

gdy brak zajęcia wymyślam nowe...

Napoleonka na krakersach

Dodane przez: mariosylwia

Napoleonka na krakersach

:-) Gorąco polecam (-:

3 bit na krakersach

Dodane przez: Kasia_S

3 bit na krakersach

pyszne ciasto bez pieczenia