1.Żółtka ucieramy z cukrem
waniliowym i 1/2 szklanki cukru.Dodajemy mąkę, budyń
i 1/2 szklanki mleka, całość
miksujemy. Resztę mleka gotujemy
z pozostałym cukrem.
Wlewamy zmiksowaną masę.
Gotujemy, mieszając, aż zgęstnieje,
i studzimy.
2.Masło miksujemy, dodając
po łyżce chłodnej masy budyniowej.
Wsypujemy wiórki kokosowe
(część zostawiamy do
dekoracji), mieszamy.
3.Na dnie blaszki układamy
warstwę herbatników, nakładamy
na nią masę i powtarzamy
czynności, aż do wyczerpania
składników.
4.Przygotowujemy polewę kakaową.
Składniki dokładnie
mieszamy i zagotowujemy.
Gdy polewa ostygnie, rozprowadzamy
ją na cieście, a następnie
oprószamy odłożonymi
wiórkami kokosowymi.
Komentarze